Mei

 • Gemeenteraad kiest drie belangrijke projecten

  In de gemeenteraadsvergadering van donderdag 25 april 2024 heeft de gemeenteraad de prioritering van de grote projecten behandeld. Besloten is met welke grote projecten de gemeente komend jaar aan de slag gaat. Er is gekozen om de voorbereiding van de scholenbouw aan de Pietersweer, de toekomst van het centrum (centrumvisie) en het Huis van de Gemeente op te pakken en deze in de begroting op te nemen. Verder worden een drietal projecten nader onderzocht. Dit zijn het binnenzwembad, het buitenzwembad en sporthal De Wielewaal. Wethouder Arjan Meerkerk: “Ik ben blij met de keuze die de gemeenteraad heeft gemaakt, zodat deze projecten verder voorbereid kunnen worden."

 • Laatste fase uitbreiding begraafplaats Spindermolen van start

  Sinds augustus 2023 wordt gewerkt aan een uitbreiding van begraafplaats Spindermolen. De uitbreiding is nodig om ook in de toekomst gebruik te kunnen maken van de begraafplaats. De eerste fase, de uitbreiding aan de kant van de Pietersweer, is inmiddels klaar. De laatste fase is de uitbreiding aan de kant van de Spindermolen. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

 • Gemeente gaat samen met inwoners aan de slag met nieuw Speelruimteplan

  In Hardinxveld-Giessendam zijn verschillende speelplekken. Van een compleet ingerichte speeltuin tot een trapveldje. De speelplekken worden door de gemeente aangelegd, onderhouden en gerenoveerd. Ieder jaar maakt de gemeente een uitvoeringsplan voor de speelplekken.

 • RIVM adviseert: eet geen eieren van hobbykippen

  Alle eieren van hobbykippen in regio Zuid-Holland Zuid bevatten te veel PFAS. Advies: eet deze eieren niet