Burgemeester sluit woning na vondst drugs

Burgemeester Dirk Heijkoop heeft een woning aan de Boorstraat in Hardinxveld-Giessendam gesloten. In de woning werd op 6 mei 2024 een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Het besluit gaat in op dinsdag 4 juni 2024 en geldt voor een periode van drie maanden.

Op 6 mei viel de politie de woning aan de Boorstraat binnen. In de woning werd een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Alle drugs, en materialen die een relatie hadden tot de drugs, zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd. 

Sluiten woning

Drugshandel valt onder zware criminaliteit. Door de Wet Damocles heeft een burgemeester verschillende mogelijkheden om op te treden bij het aantreffen van verdovende middelen. Eén van deze middelen is het sluiten van een woning voor een bepaalde tijd. De woning aan de Boorstraat wordt voor een periode van drie maanden gesloten. Tijdens deze periode is het verboden om de woning te betreden. De bewoners en direct omwonenden van de woning zijn door de gemeente per brief geïnformeerd over de sluiting. 

Ongewenste activiteiten

Burgemeester Dirk Heijkoop: "Het in bezit hebben of verhandelen van drugs tolereer ik niet in ons dorp. Als gemeente treden we dan ook streng op tegen deze ongewenste activiteiten." Drugshandel verstoort de openbare orde. Zo is er een vergroot risico voor de veiligheid van omwonenden en kan er stankoverlast ontstaan.

Meld signalen!

Burgemeester Dirk Heijkoop roept inwoners van Hardinxveld-Giessendam op om signalen van criminele activiteiten te melden bij de politie: "Wees alert op de signalen en maak direct een melding bij de politie wanneer je het vermoeden hebt van criminele activiteiten". Meldingen kun je doorgeven aan de politie via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).