Juni

  • Burgemeester sluit woning na vondst drugs

    Burgemeester Dirk Heijkoop heeft een woning aan de Boorstraat in Hardinxveld-Giessendam gesloten. In de woning werd op 6 mei 2024 een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Het besluit gaat in op dinsdag 4 juni 2024 en geldt voor een periode van drie maanden.

  • Forse hinder door afsluitingen A15 – vertraging 30-60 minuten

    Rijkswaterstaat start deze zomer met onderhoudswerkzaamheden aan de A15 tussen knooppunt Ridderkerk en Deil. Dit betekent forse verkeershinder. Weggebruikers moeten tussen juli en half oktober 2024 op verschillende momenten rekening houden met een extra reistijd tussen de 30 en 60 minuten.

  • Hardinxveld-Giessendam wil gezamenlijk AZC met Sliedrecht onderzoeken

    De gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam wil bij de opvang van asielzoekers nauw samenwerken met de gemeente Sliedrecht.

  • Resultaten vragenlijst bezoekers en ondernemers over centrum

    De gemeente Hardinxveld-Giessendam is met ondernemers en inwoners aan het verkennen op welke manier het centrum een echte ontmoetingsplek wordt en aantrekkelijk wordt om te bezoeken.

  • Controle bij horecabedrijven

    Bij een controle van een aantal horecabedrijven in Hardinxveld-Giessendam zijn op 14 juni 2024 een aantal aandachtspunten, overtredingen en strafbare feiten geconstateerd.

  • Jaarrekening 2023 positief, donkere wolken aan de horizon

    De jaarrekening van 2023 laat een positief financieel resultaat zien. Wethouder Arjan Meerkerk is tevreden: "Het verheugt ons dat we ook dit jaar weer een positief resultaat kunnen presenteren. Maar op de korte termijn zien wij donkere wolken op ons afkomen. Daarom moeten we goed met elkaar kijken hoe we de balans in ons huishoudboekje kunnen houden."

  • Nieuw: Sociaal Team start inloopspreekuren in bibliotheek

    Het Sociaal Team start vanaf maandag 1 juli met inloopspreekuren voor alle inwoners van Hardinxveld-Giessendam die vragen hebben over jeugd & gezinshulp, ondersteuning & welzijn en werk & geldzaken.