Vervoersvoorzieningen

In de gemeente Hardinxveld-Giessendam kunt u gebruik maken van diverse vormen van openbaar vervoer. Soms kunt u door een beperking geen gebruikmaken van openbaar vervoer.

Vaak zijn er dan mensen in uw omgeving bijvoorbeeld familie, buren of kennissen die u graag een handje willen helpen. Is dit niet voldoende? Dan kunt u misschien gebruikmaken van Buurtbus de Binnen-Giessen, het ANWB automaatje of de Drecht-of Wijkhopper.

Buurtbus de Binnen-Giessen

Buurtbusvereniging De Binnen-Giessen wordt gereden door vrijwilligers, die lid zijn van deze vereniging. De buurtbus voorziet in het personenvervoer tussen Boven-Hardinxveld en Gorinchem via Hardinxveld-Giessendam, Giessen-Oudekerk, Giessenburg en Schelluinen.

Kijk voor meer informatie op de website van Buurtbus de Binnen-Giessen.

ANWB automaatje

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto.

Kijk voor meer informatie op de website van Servanda/automaatje

Drecht- of Wijkhopper

Mogelijk is de Drechthopper of de Wijkhopper, voor korte ritten in uw wijk, iets voor u. Hiervoor heeft u een Wmo-indicatie nodig. Voor een Wmo-indicatie kunt u contact opnemen met de Sociale Dienst Drechtsteden.

Kij voor meer informatie op de website van de Sociale Dienst drechtsteden.