Duurzaam nieuws

 • Duurzame warmte voor mijn huis. Wat zijn de mogelijkheden?

  Hoe kunnen we onze woningen zo duurzaam mogelijk verwarmen? Dat blijft een continu punt van aandacht. We willen onze aarde namelijk niet verder belasten met onze CO2 uitstoot.

 • #duurzaamhardinxveldgiessendam editie april

  Iedere laatste woensdag van de maand verschijnt er een duurzame pagina in Het Kompas. In de editie van april leest u meer over de zogenaamde Fakkeldragers die graag het duurzame vuurtje aanwakkeren en verspreiden. Ook leest u meer over onze 'nieuwe' digitale nieuwsbrief en hoe u zich daarvoor kunt aanmelden. En er is uiteraard weer een nieuwe column van Rick. Met dit keer meer informatie over subsidies.

 • Verkenning voor locaties windmolens Molenlanden / Gorinchem

  Een deel van de inwoners van Hardinxveld-Giessendam heeft een brief ontvangen van de gemeenten Molenlanden en Gorinchem. Met die brief zijn zij uitgenodigd om mee te praten over mogelijke zoekgebieden voor het plaatsen van windmolens, omdat deze mogelijk in hun directe omgeving komen. Ook inwoners van Hardinxveld-Giessendam die niet in het zoekgebied wonen kunnen hun mening geven.

 • Nieuw Duurzaam Loket

  Vanaf 1 januari 2024 kunnen inwoners terecht op www.duurzaam-drechtsteden.nl/hardinxxveld-giessendam voor informatie over energiezuinig wonen. Het nieuwe platform geeft gratis en onafhankelijk advies over isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Ook is er informatie te vinden over subsidies en financiering.