Wie is Sylvia van het Sociaal Team?

Wat doe je?

Ik werk in het Sociaal Team als onafhankelijk cliëntondersteuner.

Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht?

Als je even niet meer weet hoe je bepaalde zaken aan moeten pakken of als je iemand naast je nodig hebt die even met je kan oplopen, dan kan je bij mij terecht. Op het gebied van gebied van zorg, jeugdhulp, onderwijs, opvoeding, financiën en wonen. Hierin is mijn onafhankelijke positie een belangrijke, ik sta er voor de inwoner en ben niet verbonden aan een zorgaanbieder of organisatie.

 

Heb je een voorbeeld?

Zo heb ik een inwoner ondersteund bij zijn lichamelijk gehandicapte zoon. De communicatie met zowel school als de zorgverzekeraar verliep niet altijd even goed. De inwoner werd van het kastje naar de muur gestuurd. Niet omdat school en de zorgverzekeraar niet wilden helpen, maar zelf ook niet goed wisten wat te doen.

Vooraf heb ik allerlei informatie opgezocht. Hiermee hebben we de gesprekken met school en zorgverzekeraar goed voorbereid. We hebben alle neuzen in dezelfde richting gekregen en de focus weer op de zoon gelegd. Zo ontstond er ruimte om andere zaken te regelen zoals reiskosten en kinderbijslag, én ook om na te denken over de toekomst.

Ik heb hem even op de rit geholpen toen hij niet meer wist welke weg in te slaan. Nu kan hij weer zelfstandig verder en weet hij bij wie aan de bel moet trekken wanneer er weer even iemand met hem mee moet denken.