Uitvoeringsplan 2023 speelplekken is gereed

Ieder jaar maakt de gemeente een nieuwe uitvoeringsplan voor de speelplekken in Hardinxveld-Giessendam. Zo ook voor 2023. Genoeg op de planning!

De nadruk ligt dit jaar op het vervangen van toestellen bij de skatebaan aan de Merwedestraat, de aanleg van een nieuwe speelplek in de Boorstraat en het vervangen van het net over de speelplek in het Baaijensweerpark

Vervangen skatetoestellen Merwedestraat

De skatetoestellen in de Merwedestraat zijn toe aan vervanging. De gemeente heeft de omgeving en andere geïnteresseerden gevraagd om mee te denken over de nieuwe toestellen. Mede dankzij het meedenken van deze geïnteresseerde inwoners, heeft de gemeente een heel mooi ontwerp klaar. In het derde kwartaal van 2023 wordt gestart met de renovatie. 

Nieuwe speelplek bij Boorstraat

Het college heeft besloten om bij de Boorstraat een speelplekje aan te leggen voor de jongste doelgroep (0 t/m 5 jarigen). Dit jaar gaat de gemeente aan de slag met het maken van plannen en een ontwerp. Begin 2024 wordt de nieuwe speelplek aangelegd. Omwonenden en geïnteresseerden worden na de zomer gevraagd om mee te denken over de invulling van de speelplek. 

Vervangen hekwerk Baaijensweerpark

Op de speelplek in het Baaijensweerpark is het mogelijk om te voet- en basketballen. In het verleden is een net over de speelplek gehangen, zodat de ballen niet in de achtertuinen belanden. Het net is de afgelopen jaren regelmatig beschadigd. Het repareren kost de gemeente steeds veel geld. Daarom vervangt de gemeente het net voor een hoge ballenvanger. 

Schommel in speeltuin