Ontwerp skatebaan Merwedestraat definitief

Mede dankzij het meedenken van inwoners, is het ontwerp voor de nieuwe skatebaan aan de Merwedestraat definitief. Op woensdag 1 februari organiseerde de gemeente een bewonersavond voor omwonenden en andere geïnteresseerden. Tijdens deze avond konden bezoekers de ontwerpvoorstellen en de resultaten van de enquête bekijken. Ook konden vragen gesteld worden en suggesties gedaan voor de skatebaan.

De gemeente heeft alle vragen en ideeën meegenomen. Uiteindelijk heeft dit geleidt tot een samenvoeging van de twee ontwerpen. U kunt het voorstel bekijken in de onderstaande afbeelding. De gemeente heeft de bezoekers van de bewonersavond inmiddels per brief op de hoogte gebracht van wat er gedaan is met de input. 

Pumptrackbaan geen optie

De gemeente heeft verschillende vragen gehad of het mogelijk was om een pumptrackbaan aan te leggen. Dit is niet mogelijk, omdat een pumptrack veel meer ruimte in beslag neemt dan nu beschikbaar is. De gemeente moet de baan dan uitbreiden in het park en dat is geen optie. Wel is nu gekozen voor toestellen die min of meer dezelfde 'flow' hebben als een pumptrackbaan. 

(Geluids)overlast

Omwonenden hebben hun zorgen geuit over de (geluids)overlast die de skatebaan geeft. In het nieuwe ontwerp is met geluidsoverlast extra rekening gehouden. Zo worden er speciale geluiddempende kussentjes aangebracht tussen de stalen ondergrond en de polyester platen van de toestellen. 

Planning

We hebben nog geen datum ontvangen van de aannemer. De eerste stap is het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt op de skatebaan. Ook worden nieuwe bankjes, prullenbakken en een haag rond de skatebaan geplaatst. De haag moet voorkomen dat de skatebaan toegankelijk is voor scooters en auto's. 

Zodra de laag is aangelegd en de toestellen binnen zijn, worden deze geplaatst en kan de skatebaan in gebruik genomen worden. We verwachten dat dit in het derde kwartaal van 2023 is.

Ontwerp skatebaan Merwedestraat definitief