Nieuw hoogspanningstracé

Gemeente Hardinxveld-Giessendam ligt binnen zoekgebied aanleg nieuwe hoogspanningsverbinding (380 kV-verbinding)

Gemeente Hardinxveld-Giessendam is door het ministerie van Economische zaken en Klimaat (EZK) en TenneT geïnformeerd over de noodzaak van een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Geertruidenberg en Krimpen aan den IJssel of Crayestein. De nieuwe verbinding is nodig om een tekort op het hoogspanningsnetwerk te voorkomen en de energietransitie aan te kunnen. Onze gemeente ligt binnen het zoekgebied van de nieuwe verbinding. De komende maanden zoeken het ministerie van EZK en TenneT naar de beste locatie.

De eerste officiële stap in de verkenning is op 13 januari 2023 gestart met de publicatie van de Nota Voornemen & Participatie door het ministerie. De volgende stap is het ter inzage leggen van het concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD). Deze ligt ter inzage vanaf vrijdag 26 mei 2023.

Informatiebijeenkomsten

Vanaf vrijdag 26 mei ligt het concept-NRD ter inzage. Het ministerie van EZK en TenneT nodigen u van harte uit om naar één van de informaiebijeenkomsten te komen. De dichtstbijzijnde bijeenkomsten zijn:

  • Donderdag 8 juni in Zalencentrum de Spil te Bleskensgraaf
  • Dinsdag 13 juni in Dorpshuis de Bolderik te Altena
  • Donderdag 15 juni in Crayestein Golf te Dordrecht

Op de website van het ministerie staat de volledige lijst met bijeenkomsten. Er zijn is geen programma en u kunt vrij binnen lopen tussen 19.00 en 21.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Nieuwsbrief

In de nieuwsbrief van TenneT staat alle meest recente informatie over de nieuwe hoogspanningsverbinding. Eind mei verschijnt de eerste nieuwsbrief. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Afbeelding hoogspanning