Werk

De Sociale Dienst Drechtsteden is de regionale sociale dienst voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld- Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. De sociale dienst helpt inwoners van de Drechtsteden die financiële problemen hebben, zonder werk zitten of ondersteuning nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen.

Inkomen

Heeft u niet genoeg geld om rond te komen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een bijstandsuitkering of andere financiële regelingen. De Sociale Dienst Drechtsteden kijkt of u hiervoor in aanmerking komt en bespreekt met u de voorwaarden.

Direct naar de Sociale Dienst Drechtsteden

Schulden

Heeft u geldzorgen of schulden? Dan kan de Sociale Dienst Drechtsteden u verder helpen en met u de mogelijkheden voor schuldhulpverlening bespreken.

Direct naar de Sociale Dienst Drechtsteden

Betalingsachterstanden

Het is een plicht van de gemeenten hulp te bieden, zodra inwoners betaalachterstanden hebben op huur, energie, water en zorgverzekering. De gemeente krijgt hiervoor een melding. Het kan daarom zijn dat u door onze medewerker betalingsachterstanden actief benaderd wordt, bij het ontstaan van (kleine) betalingsachterstanden.

Wanneer de medewerker betalingsachterstanden u gaat benaderen, sturen wij u altijd eerst een brief. Wij geven u de mogelijkheid om in gesprek te gaan, zodat wij mee kunnen denken over een oplossing. Daar waar het mogelijk is wordt direct actie ondernomen. De hulp kan variëren tussen contact opnemen met de schuldeiser voor een betalingsregeling of het maken van een budgetplan, zodat u inzicht in uw inkomsten en uitgaven krijgt. Ook is het mogelijk dat u een toeslag mist, deze kan dan gezamenlijk worden ingevuld. Eventueel wordt u doorverwezen door de medewerker betalingsachterstanden. Zowel het gesprek als een doorverwijzing zijn geheel vrijwillig.

Bereikbaar: maandag van 9.00 tot 16.30 via t. 14 0184

Lokaal Loket Sociale Dienst Drechtsteden

Er is een Lokaal Loket in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. U bent van harte welkom bij het Lokaal Loket met vragen over Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), werk, bijstand en schulden.

Kijk bij de openingstijden wanneer u het lokaal loket kunt bezoeken.