Nieuwe gemeentesecretaris en directeur bedrijfsvoering gemeente Hardinxveld-Giessendam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardinxveld-Giessendam heeft per 6 februari 2024 Sonja van der Stel benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur.

Ook is per 1 februari 2024 Fardo Haagsma aangesteld als directeur bedrijfsvoering.  "Als college zijn we verheugd dat beide functies ingevuld zijn en dat zij als tweehoofdige directie gezamenlijk starten. De unieke combinatie van kennis van binnen én buiten de organisatie geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst", aldus het College.

Gemeentesecretaris

Foto Sonja van de Stel

Na een periode van waarneming is Sonja van der Stel benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Zij is de  eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Het college is blij met de benoeming en ziet in haar een zeer toegankelijke directeur, een verbinder pur sang en een stevige leider die met lef en enthousiasme de organisatie verder kan doorontwikkelen.  Sonja van der Stel:  "Ik ben blij met mijn benoeming als gemeentesecretaris van Hardinxveld-Giessendam. Het is mooi om samen met het college en de organisatie verder te mogen werken aan de vele opgaven van onze gemeente en regio".

Directeur bedrijfsvoering

Foto Fardo Haagsma

Fardo Haagsma is per 1 februari gestart als directeur bedrijfsvoering. Zij werkt in deze functie nauw samen met de gemeentesecretaris. Haar voornaamste focus ligt op de dagelijkse leiding van de ambtelijke organisatie en zorgt voor samenhang tussen en met de verschillende teams. Zij heeft brede ervaring in het openbaar bestuur in meerdere gemeenten. Met deze ervaring zal zij ook een belangrijke rol vervullen in de doorontwikkeling van de organisatie. Fardo Haagsma: "Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam en verheug me op de samenwerking met de organisatie en partners".