Opfriscursus automobilist

Het doel van de opfriscursus is om senioren in het verkeer zo lang mogelijk veilig mobiel te houden.

Tijdens de cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen zoals ‘het nieuwe rijden’ krijgen volop aandacht. Ook besteden we aandacht aan de vernieuwing van uw rijbewijs op latere leeftijd. Bovendien wordt een ogen- en een reactietest afgenomen door ervaren specialisten op hun eigen vakgebied.

Met een speciaal opgeleide ritbegeleider maakt u in uw eigen auto of brommobiel een rijvaardigheidsrit van ongeveer 35 minuten. Na afloop van de rit krijgt u een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee u de (vaak ongemerkt) ingeslopen fouten in uw rijgedrag en uw routine kunt verbeteren. Aan het einde van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname en een naslagwerk zodat u de theorie en de persoonlijke adviezen nog eens kunt nalezen. Voor alle duidelijkheid: deze rijtest is géén examen en niet verplicht. Deze cursus heeft géén gevolgen voor de geldigheid van uw rijbewijs!

Voor wie is deze cursus?

Iedere inwoner van Hardinxveld-Giessendam, van 70 jaar of ouder, die zelf autorijdt en in het bezit is van een geldig rijbewijs. Deze uitnodiging geldt ook voor uw (eventuele) partner met een leeftijd van 70 jaar en ouder.

Inschrijven voor cursus

Dinsdag 25 april 2023 in Partycentrum ’t Hart, Nassaustraat 6, 3372 EE  Hardinxveld-Giessendam.

U kunt zich aanmelden voor de ochtendsessie of de middagsessie.

  • Ochtendsessie: 09.00 tot 12.15 uur
  • Middagsessie  : 13.00 tot 16.30 uur

U kunt zich aanmelden bij de heer J.W. de Jong van Veilig Verkeer Nederland, e-mailadres: jwmj.dejong@planet.nl  telefoon 0184 – 61 34 66 Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.

Kosten cursus

Een groot deel van de kosten (ca. € 50,00 per persoon) wordt door de overheid betaald. Wij vragen van u een eigen bijdrage van € 15,00, die u bij de start van de cursus betaalt. Gezien de verwachte belangstelling voor deze cursus is het van belang dat u zich tijdig opgeeft. Opgeven kan tot uiterlijk 15 april 2023.