Samen zijn we Hardinxveld-Giessendam

Column wethouder Trudy Baggerman over wonen en woningbouw in Hardinxveld-Giessendam

De gemeente moet voor woningen zorgen, krijg ik veel te horen. Dit is voor een deel zeker waar. Maar dit heeft alleen betrekking op nieuwbouw. De gemeente maakt samen met de lokale bouwbedrijven nieuwbouw van woningen in ons dorp mogelijk.

We kunnen als gemeente alleen bij deze nieuw te bouwen woningen meedoen. Dus bij het uitbreiden van het aantal woningen, voor onze jeugd, senioren of gezinnen die graag groter willen wonen. Daarbij kijken we naar de vraag van onze inwoners. En ook naar welke woningen we nodig hebben in Hardinxveld- Giessendam.

Onze nieuwbouwwoningen gaan hoofdzakelijk naar Hardinxveld-Giessendammers, dat hebben we de afgelopen jaren bijgehouden. Daar zijn we als gemeente heel blij mee, want wij doen het voor u. Dat betekent ook dat deze inwoners hun eigen huizen te koop
zetten, super! 1 huis bouwen biedt hierdoor 2 woonkansen voor onze inwoners. Maar daarmee is de cirkel nog niet rond.

Ik wil huizenverkopers vragen om voorrang te geven aan een inwoner van Hardinxveld-Giessendam. Een terugkeerder of aan iemand die werkt in ons dorp. Net zoals de gemeente eigen inwoners voorrang geeft voor een nieuwbouwhuis aan de Pieter de Hooghstraat. Makelaars kunnen u daar bij helpen als u dit
kenbaar maakt. Zo houden we ons sociale en economische netwerk bij elkaar. Om voor elkaar te zorgen en wonen mogelijk te maken voor onze inwoners, ´van Hardinxveld voor Hardinxveld´.

Samen geven we onze jeugd een kans om te starten in hun eigen dorp, een soort ‘woonplaatsbeginsel’. Dichtbij hun club of ouders die zij zo kunnen ondersteunen. Samen zijn we sterk in Hardinxveld-Giessendam! Samen zijn we de toekomst.