Prikken in de buurt

Bent u nog niet of niet volledig gevaccineerd? U kunt zonder afspraak terecht voor uw vaccinatie in Hardinxveld-Giessendam. Vaccinatie tegen corona is gratis

De GGD Zuid-Holland Zuid heeft t/m zaterdag 4 februari 2023 in verschillende gemeentes tijdelijke vaccinatielocaties. Op de locaties kunnen inwoners terecht voor vragen over het vaccin en gratis, zonder afspraak, hun vaccinatie (vanaf 18 jaar) halen. Hierdoor biedt de GGD ZHZ alle inwoners van Zuid-Holland Zuid de gelegenheid laagdrempelig, dichtbij huis en zonder afspraak een vaccinatie te halen.

Vaccineren Hardinxveld-Giessendam in De Parel, Talmastraat 9

  • Vrijdag 27 januari en vrijdag 3 februari: 14.00 tot 18.00 uur
  • Zaterdag 28 januari en zaterdag: 4 februari 12.00 tot 16.00 uur

Voor wie?

Inwoners vanaf 18 jaar kunnen voor hun vaccinatie terecht bij één van de tijdelijke vaccinatielocaties voor een herhaalprik. Oekraïense vluchtelingen die hier verblijven zijn ook van harte welkom om zich gratis te laten vaccineren tegen het coronavirus.

Kinderen tussen de 12 en 18 jaar kunnen op de tijdelijke vaccinatielocaties terecht voor hun 1ste en 2de vaccinatie. Kinderen van 5 t/m 11 jaar kunnen alleen op afspraak terecht bij de vaste vaccinatielocaties. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat zij begeleid moeten worden door een volwassene. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen zonder begeleiding komen.

ID en mondkapje meenemen

Iedereen die een vaccinatie wil, moet een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of ID-kaart)laten zien en een mondkapje dragen. Ook kinderen tussen de 12 en 18 jaar moeten een legitimatiebewijs laten zien. Bij kinderen van 5 t/m 11 jaar moet de ouder een ID-bewijs bij zich hebben.

Vragen en meer informatie

Op de locaties kunnen inwoners ook terecht voor voorlichting over het vaccin. Er zijn artsen en voorlichters van de GGD ZHZ aanwezig om vragen over corona en het vaccin te beantwoorden.

Wijkgericht vaccineren

Met het openen van de tijdelijke vaccinatielocaties geeft de GGD ZHZ een vervolg aan het fijnmazig vaccineren van 2021. De wijkgerichte aanpak heeft als doel begrijpelijke informatie te geven over het coronavirus, testen en het vaccin. Er is door de GGD ZHZ bewust voor gekozen tijdelijke vaccinatielocaties te openen in wijken waaruit signalen komen dat mensen moeite hebben met het maken van een vaccinatieafspraak. Dit kan te maken hebben met het niet (goed) begrijpen van de informatie en/of met de afstand tot een vaccinatielocatie.

Als mensen niet goed geïnformeerd zijn, maken ze sneller een keuze om geen vaccin te nemen. Door het informeren op locatie wil de GGD ZHZ ertoe bijdragen dat iedereen weloverwogen een beslissing over vaccineren kan nemen.

Kijk voor meer tijdelijke vaccinatielocaties op de website van de GGD ZHZ