World Cleanup Day: Opruimen met een Missie!

‘Vandaag is het jullie kans om bij te dragen aan een schonere omgeving!’ Met deze woorden en uitleg over rentmeesterschap opende directrice Annemieke Wouters van de Calvijn op woensdag 15 september de schoonmaakdag.

Wethouder Jan Nederveen benoemde daarna het ongemakkelijke gevoel van zwerfafval opruimen. Want wat vindt iemand anders ervan dat je vuilnis opraapt? Hij wist ook te vertellen dat sigarettenpeuken moeilijker zijn op te ruimen, en dat die juist het meest opleveren voor het milieu. "Op locaties met veel zwerfpeuken gooien mensen vaker ook ander afval op straat. Het gevolg: meer vervuiling!" Een plek die schoon wordt gehouden, blijft ook schoner.

Julia is erg enthousiast over de actie. 'Het voelt heel goed, je doet wat voor de aarde en het is ook gezellig.' Dat is ook belangrijk! Marien geeft aan dat het leuk is om buiten aan het werk te zijn. Het is leuk én je doet wat voor de natuur. Bij een van de groepjes zijn onder andere een bezem, een pop en een onderbroek gevonden.

Vanuit Waardlanden Reiniging werden de grijpers, de handschoenen en hesjes geleverd en aan het eind van de actie werden de vuilniszakken netjes weer opgehaald.

Doet u een volgende keer mee met een opruimactie? Misschien wilt u zelfs ambassadeur worden? Meldt u zich dan aan via duurzaam@hardinxveld-giessendam.nl.

Alle leerlingen op de foto