Coronavaccinaties voor vluchtelingen uit Oekraïne

Iedereen in Nederland krijgt coronavaccinaties aangeboden. Gratis. Vaccinatie is vrijwillig. Iedereen kan zelf de keuze maken.

Het mobiele coronateam van GGD ZHZ bezoekt periodiek de noodopvanglocaties om de bewoners hierover te informeren, vragen te beantwoorden en als men dat wil ook te vaccineren. Hierbij is altijd een arts aanwezig. Vluchtelingen die ergens anders – door particulieren of organisaties – worden opgevangen, hebben uiteraard ook recht op de coronavaccinaties. Zij kunnen hiervoor terecht bij de vaste locaties en bij de tijdelijke locaties die door de hele regio verspreid zijn.

Zonder afspraak een coronavaccinatie halen

De komende periode zijn deze locaties op meerdere plekken te vinden. Iedereen kan hier zonder afspraak binnenlopen voor een vaccinatie, ook vluchtelingen uit Oekraïne. Wij vaccineren met het Pfizer-vaccin. Neem wel een geldig legitimatiebewijs en – als u dat heeft – uw BSN nummer.

Komende weken staan we op meerdere locaties, maar ook na 19 juni kunt u zonder afspraak een coronavaccinatie komen halen. Kijk op de website prikken zonder afspraak voor de locaties en tijden. Deze prikken zonder afspraak website is ook in het Oekraïens. U kunt op iedere vermelde locatie terecht.

Oekraïens spreekuur van vragenovercorona.nl

Met vragen over corona kan iedereen terecht op Vragenovercorona.nl. U kunt bellen naar 0800-7707707 of chatten op de site. Iedere dinsdag en donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur is er een telefonisch spreekuur in het Oekraïens, waar een zorgprofessional vragen beantwoordt.

Meer informatie over zorg voor Oekraïense vluchtelingen op www.ggdzhz.nl/oekraïne