Hardinxveld-Giessendam eerste gemeente met KoopStart regeling

Gemeente Hardinxveld-Giessendam is sinds donderdag 19 mei 2022 licentiehouder voor KoopStart. Hardinxveld-Giessendam is hiermee de allereerste gemeente in Nederland die met deze regeling gaat werken.

 "Bijzonder dat wij deze primeur hebben als klein dorp," aldus een trotste wethouder Trudy Baggerman van Wonen en Ruimtelijke ordening.

Uitgestelde betaling

Met de KoopStart regeling biedt de gemeente primair lokale starters de mogelijkheid om met een uitgestelde betaling een eerste huis te kopen. De officiële ondertekening vond op donderdag 19 mei plaats in het gemeentehuis. Wethouder Trudy Baggerman en Simone van de Kuit, directeur-bestuurder van OpMaat ondertekenden de licentie.

Pilot Pieter de Hoogh

De gemeente start met een pilot op de locatie Pieter de Hoogh. Het volledige plan bestaat uit 14 koopwoningen die allemaal met KoopStart worden ontwikkeld en verkocht. Vanaf het moment dat de woningen in de verkoop gaan, geldt gedurende 13 weken een voorrangsbeleid. Starters krijgen hierdoor als eerst de kans om een woning te kopen. De gemeente publiceerde in februari een artikel over de plannen. De start van de verkoop staat gepland in september 2022.

SHeFotografie_GemHG_Koopstart_006