Fietstraining senioren Hardinxveld-Giessendam

Samen met het ROV Zuid-Holland en RPV Drechtsteden organiseert de gemeente Hardinxveld Giessendam op donderdag 16 mei vanaf 09.00 uur de fysieke fietstraining Doortrappen voor senioren bij de Jupiterflat in Hardinxveld-Giessendam.

Wethouder Jan Nederveen verricht deze dag de officiële opening.

Helaas blijkt uit cijfers dat een fietsongeluk in een klein hoekje zit. Eén derde van alle verkeersslachtoffers zijn fietsers, al dan niet op een elektrische fiets. Vooral onder de groep senioren neemt het aantal ongevallen toe. Door alert en fit deel te nemen aan het verkeer fiets je een stuk veiliger, voor jezelf en je omgeving.

Programma

Op 16 mei doorlopen de deelnemers met hun (elektrische) fiets verschillende activiteiten. Zo wordt de actuele verkeerstheorie doorgenomen, is er een fysiotherapeut aanwezig, wordt er aandacht besteed aan de dode hoek en is er een fietsenmaker aanwezig om de fietsen te controleren. Onder begeleiding van Veilig Verkeer Nederland doen de deelnemers mee aan een behendigheidsparcours. Tussendoor wordt koffie en thee en een lunch aangeboden. De dag is om 16.00 uur afgelopen.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden kan t/m vrijdag 10 mei 2024 via info@hardinxveld-giessendam.nl. (15 plekken beschikbaar)